Welkom op de website van

SikoBV

Lijmen – 2K Mengsystemen – Werkplaatsinrichting

SikoBV is een onderneming die in 1983 is opgericht en gespecialiseerd is in de chemische verbindingstechnieken en werkplaatsinrichting. Naast een groot assortiment industriële lijmen wordt ook erg veel aandacht besteed aan gebruiksvriendelijke verwerkingsmethodes. Hiervoor leveren wij verschillende type doseerinstallaties, twee componenten mengsystemen en toebehoren. Tevens hebben wij een breed assortiment werkbanken en (hang)kasten. Sleutelwoorden die bij ons passen zijn:

– Goede prijs
– Snelle levering
– Goede service

Overname Siko BV door VIBA

Op 4 oktober 2023 is Siko BV overgenomen door VIBA verbindingstechniek BV. Meer informatie over de overname is hier te lezen.

VIBA LOGO

Official distributor partner

DELO industrial adhesives

MEDMIX industry (formerly SULZER)
– MIXPAC
– MK Guns (Kroger A/S)
– pc COX dispensers

delo

DELO ontwikkelt al ruim 50 jaar industriële lijmen voor verschillende toepassingsgebieden. Onze gezamenlijke expertise zorgt ervoor dat wij altijd een stap vooruit zijn. Samen kijken continue naar nieuwe lijmoplossingen en zijn daardoor vernieuwend in lijmtechniek. In de moderne laboratoria voor R&D worden doorlopend nieuwe hightech lijmen getest. Tevens kunnen wij op verzoek van onze opdrachtgevers de kleefstoffen aan hun specifieke eisen aanpassen.

Samen met u zullen wij naar de beste oplossing voor uw technisch lijmprobleem zoeken. Naast een vakbekwaam advies en een professionele begeleiding zullen wij alle projecten vertrouwelijk behandelen.

Het standaard assortiment DELO lijmen bevat een groot aantal hoogwaardige speciale lijmen, die in de meest uiteenlopende industrieën gebruikt worden: Micro-elektronica – Elektronica / Elektrotechniek – Medische techniek – Fijnmechanica – Werktuigbouw – Kunststofverwerking – Glasdesign

DELO lijmen kunnen in verschillende toepassingsgebieden ingezet worden. Vraag SikoBV naar de mogelijkheden!

DE MERKEN BIJ MEDMIX INDUSTRY

medmix is ontstaan binnen Sulzer en is nu een spin-off. Het is het juiste moment om het volledige potentieel van twee verschillende bedrijven te benutten.

Via onze merken COX™ en MK™ brengen we de beste expertise op het gebied van één- en twee componenten lijmtoepassingen samen. MIXPAC™ is de toonaangevende systeemleverancier op het gebied van mengen, doseren en aanbrengen, COX levert een breed assortiment professionele, praktische dispensers en MK is de specialist in op maat gemaakte hoogwaardige doseeroplossingen.

SULZER APPLICATIONS

“Het succesvol toepassen van uw één of twee componenten product is afhankelijk van verpakking, dosering en menging“

Het succesvol toepassen van een één of twee componenten product is in grote mate afhankelijk van verpakking, dosering en menging. Het MIXPAC™ assortiment van Sulzer™ biedt tal van voordelen voor de gebruiker. Naast het feit dat het zeer betrouwbaar, consequent en eenvoudige in gebruik is, biedt het MIXPAC™ systeem een schone en veilige werking.

Om het optimale systeem voor het materiaal te kiezen dient rekening te worden gehouden met verschillende factoren; materiaalkeuze van de cartridges, type zuiger, plunjer, afsluitdop, mixer en dispenser. Al deze factoren, indien zorgvuldig gekozen, zorgen ervoor dat er geen problemen ontstaan tijdens het aanbrengen van het materiaal.

MEDMIX doseer pistolen, side-by-side cartridges & statische mixers

Marktleider op het gebied van een- en tweecomponenten producten zoals cartridges, mixers, dispensers en accessoires. De in Zwitserland ontwikkelde systemen worden gekenmerkt door een maximale precisie en kwaliteit voor het doseren, mengen en afgeven van een één component of twee-component vloeistoffen zoals, epoxyhars, siliconen, polyurethaan, polymeren en methacrylaten binnen de industrie.

medmix_building

Medmix (voorheen Sulzer Mixpac) bied een breed aanbod voor twee componenten mengsystemen. De producten zijn gebaseerd op innovatie en de sleutel tot succes is nog steeds de voortdurende ontwikkeling van nieuwe ideeën en concepten. De combinatie van onze brede kennis en jarenlange ervaring in combinatie met voordurende productontwikkeling stelt ons in staat om unieke oplossingen aan te bieden en waarde voor onze klanten wereldwijd te creëren.

Wij zijn dan ook trots op het feit dat wij werelds grootste fabrikant en leverancier zijn van 2K mengsystemen, zoals mengbuizen, lege patronen en lijmpistolen.

De gepatenteerde cartridge / mengtip-interface verhoogt de betrouwbaarheid en de prestaties van een lijmsysteem. Een homogeen en grondig mengen van de twee componenten wordt gewaarborgd door Sulzer Mixpac systemen met behulp van een compatibele mengtip. De systemen worden dan ook aanbevolen voor de consumenten en professionele industrie. Verlijmen met behulp van Sulzer Mixpac 2-K auto-mix systemen wordt toegepast in:

 • Transportindustrie (verlijmen van interieur en exterieur delen)
 • Vervaardiging van windenergie-installaties
 • Ruimtevaart
 • Electronics (bijvoorbeeld microchip industrie)
 • Scheepsbouw
 • Industriële assemblage
 • Steenhouwers
 • Bouwsector

Uw voordelen

 • Nauwkeurige dosering
 • Een uitstekende mengkwaliteit
 • Reproduceerbaar

Sulzer Mixpac biedt een draagbaar cartridge doseersysteem voor 2-componenten lijm aan. Elk systeem bestaat uit een handmatige, batterij of pneumatische spuitpistool, een patroon en een statische menger, welke samen zijn ontworpen om als geïntegreerd geheel als hoogwaardig systeem te dienen.

Voor hogere volumes of hogere druk toepassingen bied SikoBV verschillende meter mix systemen aan welke beschikbaar zijn vanaf 20 liter verpakkingen. Wij zorgen ervoor dat onze producten altijd op de juiste plaats en op het juiste moment tegen een eerlijke prijs worden geleverd.

Sulzer levert handmatige, pneumatische en batterij dispensers voor 1 component en 2 componenten lijmen onder de handelsnamen pc COX (Sulzer Mixpac UK ltd), Krøger / MK guns (Sulzer Mixpac Denmark A/S) en Mixpac®. Wij hebben een breed assortiment op voorraad.

De lijmpistolen worden voornamelijk gebruikt door de professionele gebruikers in de industrie en de bouw voor toepassingen zoals: lijmen, ingieten, domen, inkapselen, vullen, gasketing, lamineren, smeren, molding, potting, en afdichten. De pistolen zijn te onderscheiden in verschillende kwaliteiten, elke toepassing heeft zijn eigen behoeften, afhankelijk van de benodigde kracht, viscositeit, lijmeigenschappen en de te verwerken hoeveelheden. Naast deze technische eigenschappen besteden wij ook aandacht aan een goede pasvorm en het comfortabel kunnen aanbrengen in een goede prijs kwaliteit verhouding.

De één component kitspuiten van Sulzer worden meestal gebruikt voor de 310ml kitkokers en/of 600ml worsten. Momenteel de beste keuze voor de professionele verwerker in heel Europa en daarbuiten.

Veel gebuikte productnamen zijn: Easiflow lite, Midiflow cartrdige / combi, Powerflow cartrdige / bulk / combi, Ultraflow cartrdige / bullk / combi, Airflow 3 cartridge / sachet / compact combi, Jetflow 3 cartrdige / sachet / compact combi, Easipower plus cartridge / combi, Electraflow plus cartridge / combi, MK H1, MK H14, MK H40, MK H2, MK H3, MK H12, MK H212, MK H245, MK T1, MK T16, MK T18, MK T21, MK T22, MK B612, MK B614.

De handmatige, pneumatische en elektrische dispensers voor 2 componenten materiaal werken voornamelijk met onze side-by-side patronen, verkrijgbaar in volumes van 50ml, 200ml, 400ml, 600ml, 1500ml en andere volumes. De twee-component patroonpistolen maken het aanbrengen van 2K lijm sneller en gemakkelijker

Het belangrijkste kenmerk van de (nieuwe) Sulzer Mixpac “Side by Side” cartridges voor het verpakken van twee-componenten materialen is de totale scheiding van de twee componenten. Deze cartridges zijn onder andere leverbaar in het 50ml, 200ml en 400ml systeem en bied een hoge mate van stabiliteit bij opslag en tegelijkertijd voorkomt het kruisbesmetting. De cartridges kunnen na elk gebruik schoon en veilig worden afgedicht. De meest voorkomende mengverhoudingen zijn 1:1, 2:1, 4:1 and 10:1.

De laatste verbetering aan de cartridge zijn de “pistons with airfree technology”. Deze innovatie zal de houdbaarheid van het materiaal en de verwerkingtijd bij het plaatsen ten goede komen. De nieuwe zuiger zijn geschikt voor elk proces (automatisch, semi-automatisch of handmatig), lage viscositeit en agressieve stoffen.

Naast het leveren van lege cartridges zijn wij ook gespecialiseerd in het verpakken van één of twee componenten lijmen, vraag ons naar de mogelijkheden.

Twee-componenten lijmen worden steeds belangrijker in de industrie. Om een juiste reactie tussen de componenten te krijgen wordt er gebruik gemaakt van een statische mixer. De statische mixer is geschikt voor het mengen van materialen met verschillende viscositeiten en in verschillende mengverhoudingen. Elk 2 component materiaal zoals epoxy, siliconen, urethanen, acrylaten en polyester zijn geschikt voor het toepassen van een statische menger, zowel in dubbelspuiten als op meter mix doseer systemen. Door het gebruik van een statische mixer zijn mengfouten uitgesloten. De mixers kunnen worden onderverdeeld in vorm, een ronde spiraalmenger (MIXPACTM) en vierkant (QUADROTM) mixers, elk heeft zijn eigen mengpatroon en voordelen / nadelen. Of de mixer nu gebruikt wordt op cartridges middels de bayonet aansluiting of een machine het zorgt ervoor dat het product een homogene mening zal krijgen. Voor het reparatie toepassingen middels een 2-K coating leveren wij de MixCoatTM spray mixers, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen bied dit systeem een constante, reproduceerbaar spuitpatroon met minimale overspray. Door onze jarenlange ervaring en distributieschap van Sulzer Mixpac (marktleider in statische mengers) kunnen wij u een advies geven voor de juiste mengbuis bij uw 2K lijm.

SikoBV is leverancier van werkbanken, hangkasten, gereedschapswagens en opbergsystemen voor universeel gebruik in bijvoorbeeld werkplaats, productie- of hobbyruimte. Deze producten zijn van Duits fabricaat, degelijk van kwaliteit en voordelig in prijs. Werkbanken en kasten zijn leverbaar in drie verschillende kleuren en in diverse hoogtes.