SikoBV levert doseernaalden uit voorraad

De doseernaald is het hulpstuk voor het fijn doseren van lijm. Onze doseertippen hebben verschillende kleuren, die de binnendiameter van de naald aangeven. De behuizing is gemaakt van polyproylenen en de capillair van roestvrij staal (RVS).

De aansluiting van de doseernaald is de zogeheten spiraalvormige schroefdraad ook wel luer-lock genoemd. Om een doseernaald te kunnen plaatsen op een statische mixer is veelal de luer-lock adapter benodigd. Deze adapter is het koppelstuk tussen de mixer met een T-einde en de doseernaald. Mocht de mixer een L-einde hebben (laatste letter van het artikelcode) kan de doseernaald direct, zonder hulpstuk, geplaatst worden.

 

De kleuren

Zoals aangegeven hebben de doseernaalden allemaal een eigen kleur. De kleur staat gelijk aan de binnendiameter in American Wire Gauge (AWG):

Olijf / 14 AWG  =  Binnendiameter 1.60mm
Amber / 15 AWG  =  Binnendiameter 1,37mm
Grijs / 16 AWG =  Binnendiameter 1,19mm
Groen / 18 AWG =  Binnendiameter 0,84mm
Roze / 20 AWG =  Binnendiameter 0,58mm
Paars / 21 AWG =  Binnendiameter 0,51mm
Blauw / 22 AWG =  Binnendiameter 0,41mm
Oranje / 23 AWG =  Binnendiameter 0,33mm
Rood / 25 AWG =  Binnendiameter 0,25mm
Transparant / 27 AWG =  Binnendiameter 0,20mm
Lavendel / 30 AWG =  Binnendiameter 0,15mm

 

Soorten

Doseernaalden zijn leverbaar in vele varianten, de standaard variant heeft een rechte uitstroom  en is leverbaar in drie verschillende lengtes. De kortste leverbare variant is 6,35mm (=1/4”), daarnaast zijn deze standaard naalden ook leverbaar in 1,27cn (=1/2”), 2,54cm (=1”) en 3,81cm (=1,5”).

Als alternatief op de rechte uitstroom zijn de naalden ook leverbaar met 45graden of 90 graden gebogen punt.

Naast de standaard doseernaalden zijn er ook er doseernaalden leverbaar compleet gemaakt van polyproylene, deze naalden zijn conisch van vorm en zijn leverbaar in dezelfde binnendiameters. Ook zijn er doseernaalden leverbaar met een aluminium aansluiting of flexibele canule.

 

Doseerapparaat

Voor het verwerken van 1 component lijmen leveren wij ook doseerapparaten. Eén komponten producten wordt veelal vanuit een druktank verwerkt, voor het fijn en precies doseren wordt een doseernaald gebruikt.