Als distributeur van de grootste doseerpistolen fabrikanten in Europa, kunnen we voor elke lijmcartridge een doseerpistool aanbieden.

Met een doseerpistool bent u in staat om alle materialen gemakkelijker en schoner te doseren. Wij leveren  doseerpistolen voor 1 component lijmen, veelal kitspuiten genoemd, en doseerpistolen voor 2 componenten cartridges.

Het principe van een doseerpistool is voor elk type gelijk, door het knijpen in het handvat komt er aan de voorzijde een product uit. Meestal gebeurt dit handmatig, maar ook pneumatisch of met behulp van een accu is in veel gevallen mogelijk.
Indien de gebruiker van het doseerpistool extra eisen stelt kan er een keuze gemaakt worden uit verschillende materialen voor het frame, de interne overbrenging (afgestemd op de viscositeit van het product) en wel of geen anti-drip functie.

Eén component pistolen voor het verwerken van worsten en kokers, of kort 1K-dispensers / kitspuit / kitpistool worden gebruikt voor het verwerken van lijmen en afdichtmiddelen welke slechts uit één component bestaan. Voor het aanbrengen van het product wordt veelal een mondstuk,  ook wel nozzle, op het patroon gedraaid. De nozzles zijn leverbaar is verschillende soorten, meest bekende zijn de standaard nozzle, extra lang (175mm) nozzle,  V-nozzle en twisty nozzle.

Twee component cartridge dispensers of kort 2K-dispensers worden gebruikt voor het verwerken van lijmen en afdichtmiddelen welke uit twee componenten bestaan. De dubbele kitspuit is eenvoudig in gebruik en zorgt ervoor dat het product in de juiste mengverhouding eruit komt. Door het gebruik van een zelfmengende mondstuk (ook wel statische mixer, mengbuis of kortweg mixer) zijn de lijmen direct klaar voor gebruik.

Als distributeur van medmix (waaronder de bedrijven MK guns en COX dispensers vallen) en onze brede kennis en ervaring van de andere spelers op de markt voor doseerpistolen kunnen we voor elk doseerprobleem een oplossing bieden.