SikoBV: Official distributor partner voor MEDMIX mixers

Cartridges
A50 system

Lijm cartridge, adhesives cartridges, lege lijm koker voor 1 component of 2 componenten producten

Cartridges
B50 / S50 system

B_system_front

SikoBV is de enige officiële distributiepartner van MEDMIX binnen het toegewezen afzetgebied BeNeLux en Scandinavië. Vanuit ons eigen magazijn wordt de mengbuis, cartridges en dispensers uit voorraad verstuurd naar de klanten.

Wie is MEDMIX (voorheel sulzer mixpac)
Medmix is een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten en leveranciers van producten voor vloeibare toepassing en mengtechnologie, evenals een- en twee-componenten dispensersystemen.

De statische mengbuis voor 2-componenten lijmen.
De statische mixers worden al meer dan 35 jaren geproduceerd door medmix. In de begin jaren zijn het voornamelijk de ronde / helix mixers welke toegepast worden, in de laatste jaren is het nieuwe vierkante / square mixer in opkomst. Dit type mixer heeft een andere mix geometrie waardoor er minder residu achter blijft in de mengbuis. Alle mixers zijn een eenmalig gebruiksartikel om twee componenten producten volledig en tot een homogene massa te mengen

Zowel de vierkante als de ronde mixer, ook wel mengbuis, mengers ,lijmnozzle of mengtutje genoemd, kunnen we uit voorraad leveren in ieder gewenste aantal. Snelle levertijden zijn hiermee gegarandeerd.

Het gebruik van de mengbuis op een lijm cartridge.
Plaats een twee componenten lijm cartridge in een geschikt pistool, verwijder de dop en druk wat materiaal uit zodanig dat er materiaal uit beide uitgangen gestroomd is. Bevestig de mixer op de cartridge en houd de cartridge verticaal, met de mixer naar boven. Druk nu voorzichtig wat materiaal uit de cartridge in de mixer, eventuele luchtbellen in de cartridge zullen nu ontsnappen. De hars en verharder worden in elkaar gemengd in de mengkamers.

Maak vervolgens een rups, op een stukje papier, welke evenredig is aan de lengte van de mixer. Controleer of het product gelijkmatig gemengd is. Nu is de twee componentenlijm klaar voor gebruik. Na gebruik de mixer weggooien en de cartridge afsluiten met het originele afsluitdopje.

Als de lijm cartridge goed gebruikt wordt, kan de lijm cartridge meerdere keren gebruikt worden. Volg bovenstaande instructies dan ook weer van vooraf aan opnieuw op, zo krijgt u het beste resultaat.

Toebehoren bij een mengbuis.
Bij het gebruik van een statische menger is het middels optionele toebehoren mogelijk om een brede of juist hele kleine doorstoomopening te creëren doormiddel van de zogeheten stofzuigermond of doseernaalden. Als u hier meer informatie over wilt ontvangen, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wie gebruikte een statische mengbuis?
Lijmfabrikanten als 3M, Araldite, DELO, Devcon, Dow Corning, Henkel, Lord, Permabond, Sika, Wurth en nog vele anderen maken gebruik van de medmix statische mengers. Mocht u lijm gebruiken van één van deze of een andere lijmfabrikant en EXTRA mengnozzles nodig hebben, wij leveren deze uit voorraad. Neem vandaag nog contact met ons op.

    Your name (mandatory)

    Your e-mail (mandatory)

    Subject (mandatory)

    Your message (mandatory)