SikoBV: Official distributor partner voor MEDMIX original quadro™ mixing tips

Be safe with the original QUADRO™ Mixing Tips

QUADRO mixing tips are not characterized by outstanding mixing performance alone. You easily recognize the advanced mixing elements by their trademark protected characteristics.
medmix original quadro mixing tips

CartridgesA50 system

Lijm cartridge, adhesives cartridges, lege lijm koker voor 1 component of 2 componenten producten

Cartridges
B50 / S50 system

B_system_front

MixpacTM is een merknaam van het bedrijf  medmix welke zich richt op het produceren en leveren van cartridges, dispensers en statische mixers. . Merknamen van medmix zijn StatomixTM , QUADROTM , ecopaCCTM en greenLineTM

De statische mixer voor de chemische verbindingsindustrie zijn te verdelen in een ronde buis StatomixTM of een vierkante QUADROTM mixer, elke type heeft zijn eigen mengpatroon met zijn of haar eigen voor- en nadelen.

De medmix quadro mixer
De QUADRO-mixer, ook wel turbo mixer genoemd, zijn leverbaar voor de 50ml, 200ml, 400ml, 600ml en 1500ml lijm cartridges.

De 50ml cartridges maken gebruik van de bajonetaansluiting of Twist-Lock systeem. De groter mengbuizen zijn uitgevoerd met een Bell-inlet, geïntegreerde schroefdraad of separate outlet systeem. Het schroefdraad is 7/8” x 9UNC en is geschikt voor de meeste cartridges welke op de markt leverbaar zijn. Voor de Bell-mouth quadro mengers is een aparte moer leverbaar voor het bevestigen van de menger op de cartridge. Het nieuwe F-systeem cartridges van Sulzer maken gebruik van het separate outlet systeem.

Voordelen QUADRO mixer
De quadro mengbuis is korter dan vergelijkbare spiraalmixers, bij het gebruik van Sulzer-Quadro mixer kunnen gebruikers dicht bij hun toepassing komen, terwijl het verlies aan 2 componenten materiaal geminimaliseerd wordt.

De kleine mengbuizen (A-systeem of B-systeem), welke geschikt zijn voor de 50ml cartridges, zijn allemaal voorzien van een luer-lock tip. Dit wil zeggen dat de uitstroomopening geschikt is om een naald (voor het fijn doseren) op te plaatsen, zonder gebruik te maken van een luer-lock adapter. Dit scheelt tijd en kosten.

De mengbuizen voor de grotere cartridges (C-systeem, G-systeem of F-systeem) beschikken over een luer-lock tip, een getrapte uitgang of een rechte uitgang (D-end). Mixers met een rechte uitgang zijn uitermate geschikt voor het verwerken met een hoge doorvoersnelheid. Eventueel kan de opening middels een “extension tube” verlengd worden om zo op moeilijk bereikbare plekken te komen.

Sulzer quadro kopen bij SikoBV
Staat er op uw mengbuis ook “Quadro” geschreven dan kunnen wij u direct hetzelfde type uit voorraad leveren. Mocht u niet tevreden zijn met de menging of output dan geven wij u graag advies voor mogelijke alternatieven.

SikoBV is voornamelijk actief in de Benelux en Scandinavië met een breed pakket aan producten en diensten voor de “maak” industrie. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij samen met u de lijmen en mengbuizen selecteren die het beste aansluiten bij uw behoefte.

 

Neem vandaag nog contact met ons op.

    Your name (mandatory)

    Your e-mail (mandatory)

    Subject (mandatory)

    Your message (mandatory)